Перфектните пълнени чушки
Savršene punjene paprike
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Перфектните пълнени чушки

Перфектните пълнени чушки

Перфектните пълнени чушки
Снимка: Габриела
1 / 4
28/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
"Перфектните пълнени чушки идват на вашата трапеза благодарение на тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семенната част.

Нарежете месото на малки късчета.

Обелете лука и го настържете на ситно. Задушете лука в олиото до омекването му.

Прибавете добре измития ориз. Гответе 3-4 минути, като разбърквате непрекъснато.

Добавете кълцаното месо и каймата, предварително направена на трохи.

Гответе, като бъркате непрекъснато, докато месото промени цвета си. Овкусете със сол, универсална подправка и сух джоджен.

Отстранете плънката от котлона и охладете.

Напълнете чушките с плънка с помощта на лъжица.

Подредете пълнените чушки в дълбока тава и налейте топла вода до средата на големината на чушките.

Печете във фурна на 180 градуса.

След като чушките придобият кафеникав загар, внимателно ги обърнете и продължете печенето.

Когато добият кафеникав загар и на повърхността, преустановете печенето на вашите перфектни пълнени чушки.

Дори и да е останала вода в тавата, докато чушките се охладят, оризът ще я поеме.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: