Лятна лазаня с патладжан и тиквички

ГеновеваГеновеваЧирак60114185
29/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се нарязва по дължина, осолява се и се оставя да се отцеди. Патладжанът се нарязва на дълго, осолява се и се оставя и той за около 20 минути.

Настъргваме кашкавала и топеното сирене.

Докато чакаме, приготвяме Бешамела, като в тенджера слагаме маслото и като се разтопи, слагаме брашното и го запържваме за около 2 минути, след това добавяме студеното мляко, като бъркаме с телена бъркалка, докато се разтвори брашното добре.След което добавяме двете яйца, сол, черен пипер и индийско орехче.

След като е готов Бешамелът, измиваме тиквичките и патладжана и ги оставяме да се отцедят и те.

Използваме продълговата тавичка, намазняваме я с олио и слагаме от Бешамела отдолу, след това слагаме ред тиквички и отгоре кашкавал и топено сирене и накрая от бешамела, след това ред от шунката и пак кашкавал, но този път слагаме от заквасената сметана половината, като сме я разбили с малко вода, просто да стане на гъст сос.

След това продължаваме да редим ред патладжан, отгоре кашкавал и топено сирене и другата половина от заквасената сметана, след това слагаме шунката, кашкавал отгоре, като оставяме кашкавал и за отгоре.

Накрая слагаме останалия Бешамел и печем лятната лазаня за около 30 минути или докато се получи коричка отгоре.

През това време обелваме и нарязваме на полумесеци доматите. След като се е получи коричка на нашата лазаня, нареждаме доматите отгоре, поръсваме със сол и босилек и накрая слагаме останалия кашкавал.

Връщаме обратно във фурната и дозапичаме, докато се запече кашкавалът.

Изключваме фурната и оставяме нашата вегетарианска лазаня да се охлади.

По-добре е да сервирате лазанята с тиквички, след като е изстинала.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар