Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско печено със сос от гъби

Свинско печено със сос от гъби

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37191711
Свинско печено със сос от гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Свинско в сос от гъби - точно на това му казваме класика ние"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - около 1 кг
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • горчица - 1 с.л
  • лимонов сок - 2 с.л..
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • За гъбения сос
  • гъби печурки - 500 г
  • масло - 30 г
  • олио - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • гъбен бульон - 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се смесват и с получената марината се намазва много добре свинското филе. Оставя се да престои в хладилника около 12 часа, след което се увива във фолио и се слага в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Тайната на крехкото месо е в бавното печене, така че се заредете с търпение.

Свинското се пече минимум 2.5 - 3 часа, като последния половин час трябва да се отвие, а фурната се увеличава на 200 градуса.

Гъбен сос:

Маслото и олиото се смесват в тиган и се загряват на котлона. Добавят се нарязаните гъби и се запържват. Когато гъбите са готови, в тигана се слага брашното и се разбърква енергично, след което се долива водата. Овкусява се с гъбеното бульонче и черен пипер. Оставя се няколко минути на слаб огън, след което се изключва.

Забележка: В зависимост от гъстотата, която желаете да има вашият сос, може да сложите по-малко или повече вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: