Печена белена тиква

Печена белена тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
31/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Белиш, печеш и хапваш - толкова е лесно и толкова е вкусно"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • краве масло - бучка
  • кафява захар - 3 с.л. (ако обичате повече сладко, добавете още)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата. Изчистете я от семките. Нарежете я на малки парчета.

Сложете я в малка тавичка. Поръсете с кафявата захар.

Нарежете кравето масло отгоре.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около час, час и половина.

Извадете печената тиква и изчакайте да изстине.

Сервирайте студена вашата тиква на фурна.

*Ако желаете, може да не слагате захар, а при сервиране да я залеете с малко мед.

*Не слагайте вода в тавичката. Тиквата при печене си пуска достатъчно вода, иначе рискувате да стане много водна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: