Грилован патладжан на скара

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140515225
02/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 162
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 - 2 кг (бял или шарен)
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 2 глави
  • соев сос - 1 к.ч.
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • ябълков оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана като за пържене и осолете или потопете в солена вода.

След като си пусне черната вода, го полейте със студена вода и отцедете. Отцедения патладжан сложете в купа и хубаво полейте със соевия сос и 1/2 к.ч. олио.

Като постои така около 15 минути, го изпичате на скара. Чесъна обелете и нарежете на ситно към него прибавете захарта, малко сол, оцета, олиото, копъра и черен пипер.

Хубаво разбъркайте и полейте патладжана. Охладете и сервирайте с изстудена ракия.

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар