Постен Миш-Маш

03/08/2019
"Ако постите или сте веган, имаме едно супер вкусно предложение за вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца941
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват от семена и люспи.

Чушки и лукът се нарязват на парчета.

В тиган се сгорещява олио и сипваме нарязаните чушки и лук да се задушат, докато омекнат.

Домати се обелват и нарязват на малки кубчета. Прибавят се в тигана заедно с нарязаните скилидки чесън и ястието се готви на тих огън за кратко.

Прибавя се червен пипер 1 ч.л. и поръсваме с брашното, като се разбърква с дървена лъжица.

Сипва се 150 мл вода и оставяме миш-маша на слаб огън да къкри, докато изври водата и зеленчуците омекнат.

Накрая се овкусява със сол, захар и босилек.

Постният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!

Лятно, вкусно и постно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар