gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе по тракийски

Пиле фрикасе по тракийски

danieldaniel
Новак
11695
Пиле фрикасе по тракийски1 / 3
07/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Ако не сте решили още какво ще хапвате днес, ние имаме прекрасно предложение за вас разкошно пиле фрикасе с яйца и гъби!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето и го нарежете на малки парченца, като запазите бульона.

В отделен съд запържете гъбите. Брашното запържете в маслото и постепенно разредете с горещия бульон при непрекъснато бъркане.

Разбърква се енергично с дървена лъжица или тел, докато се получи гладка смес.

Отделно разбийте жълтъците с киселото мляко. Бъркайки ги смесете с кашата, пилето и гъбите и оставете да се вари 15 минути. Преди да свалите от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън.

Поръсете пилето фрикасе по тракийски с черен пипер, сол и магданоз.

Рейтинг

5 27
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: