Пълнена тиква със сушени плодове

04/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1/2 малка цигулка
  • червени боровинки - 100 г сушени
  • стафиди - 100 г
  • сини сливи - 100 г сушени, нарязани на едро
  • кайсии - 100 г сушени, нарязани на едро
  • фурми - 100 г без костилки, нарязани на едро
  • орехи - 100 г сурови, нарязани
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 100 г пчелен
  • коняк - 50 мл или ром
  • ябълки - 300 г нарязани на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме сушените плодове, орехите и нарязаните ябълки.

Добавяме канелата, пчелния мед и алкохола и разбъркваме всичко.

Прибираме в хладилника за 15 минути.

Загряваме фурната на 200 градуса.

За пълнене ще използваме долната тумбеста част на тиквата, която почистваме от семките. Изрязваме и капаче, което увиваме в алуминиево фолио.

Напълваме тиквата с плънката и я похлупваме с капачето.

Прехвърляме пълнената тиква в тава и печем 2 часа.

След това сваляме капачето и допичаме още 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар