gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Гуакамоле с нахут

Гуакамоле с нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k14k11
Гуакамоле с нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
04/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"А казваха, че перфектната вегетарианска разядка не съществувала - ами ето я"

Необходими Продукти

  • авокадо - 400 г добре узряло, меко
  • халапеньо - 1 чушле, прясно
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л. или на вкус
  • домати - 1 бр. около 100 г
  • лук - 1/2 малка глава, около 50 г
  • кориандър - 3 стръка пресен, листата
  • нахут - 4 с.л. сварен, от консерва
  • зехтин - 30 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете авокадото, доматът, лукът и лютото халапеньо.

Нарежете ги на парченца и сложете в блендер заедно със зехтина, лимоновия сок, сол, две лъжици от нахута и листата от свеж кориандър.

За подсилване на вкуса може да добавите и чесън, но аз лично го пропускам в тази рецепта.

Завъртете всичко на средни обороти за много кратко, без да допускате да става на каша.

Сервирайте гуакамолето в купички, като поръсите с останалия цял нахут и скълцан кориандър.

Чудесна компания за начос или препечени филийки!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: