gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Италиански плосък хляб

Италиански плосък хляб

Италиански плосък хляб
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
05/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Топъл, топъл от фурната италиански хляб, насам, народе - топъл италиански хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното.

Добавете солта, зехтина и бакпулвера.

Налейте водата /добре е да бъде хладка/, разбъркайте и омесете меко тесто.

Покрийте тестото и го оставете за около час, за да си почине.

Разделете тестото на 6 топки.

Разточете всяка топка на плоска питка.

Изпечете плоските хлебчета на оребрен тиган или на плоча.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: