Овче с макарони за сватби и погребения
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Овче с макарони за сватби и погребения

Овче с макарони за сватби и погребения

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
5764k1k2k
Овче с макарони за сватби и погребения
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
06/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
"Овче с макарони за сватби и погребения - селско ястие от едно време"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1.5 кг
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 - 2 бр. настъргани
  • макарони - 1 пак. 400 г
  • магданоз - по желание
  • олио
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарязвате овчето месо на порции и го сварявате до готовност със сол, черен пипер и дафинов лист.

В отделен съд запържвате в малко олио нарязания лук. Когато омекне, прибавяте чушката, нарязана на ситно и настърганите домати.

Готвите на умерен огън, докато остане на мазнина, и овкусявате с млян черен пипер и червен пипер.

Оставяте да се позапържат подправките, след което разреждате с бульона, в който се е варило месото, и прибавяте макароните.

Варите на тих огън, като при нужда доливате от бульона.

Когато макароните се сварят, прибавяте месото, разбъркате.

По желание овкуснявате овчето с макарони за сватби и погребения със ситно нарязан пресен магданоз.

Източник: Влади Конов от Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: