gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Шоколадов Сладолед»Истински домашен шоколадов сладолед

Истински домашен шоколадов сладолед

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Истински домашен шоколадов сладолед
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
07/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне12 мин.
Готвене8 мин.
Общо20 мин.
Порции6
"Как може да си спите спокойно, когато знаете, че във фризера ви мръзне порция истински шоколадов сладолед"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Млякото, сметаната, захарта и щипка сол се загряват на водна баня или много слаб огън, да не надвишава 80-90 градуса. Към тях се добавя черният шоколад, накълцан на малки парченца, настърган или смлян на прах в блендер. Бърка се, докато се разтвори.

Жълтъците се разбиват с щипка сол и какаото на прах, така че да не остават бучки. Наливат се на тънка струйка при шоколадовото мляко. Много е важно да контролирате температурата да бъде 80 градуса.

Сместа се разбива със миксер или телена бъркалка в продължение на 5-8 минути поддържайки тези градуси, след това се налива във ваничка или подходящ за замразяване силиконов или друг съд. Добре е нивото на сместа да не е повече от 4 см.

Оставя се да изстине, покрива се със стреч фолио и се прибира във фризер за 12 часа или още по-добре - едно денонощие.

Този шоколадов сладолед е трудно да стане много твърд, а колкото да стои във фризера, щом го извадите, ще бъде кремообразен, нежен и мек.

Почти няма кристали, макар да не е разбъркван периодично, както при много други рецепти за сладолед. Ако все пак при вас са се получили кристалчета, то нарежете го на парчета и разбийте в блендер или с пасатор. После отново сложете във фризера да стегне или консумирайте така.

Гарнирайте вашият домашен шоколадов сладолед с плодове, парченца или топчета хрупкави шоколадови бонбони, бисквити или както ви харесва.

Смея да твърдя, че това е най-страхотният и истински шоколадов сладолед, който съм правила и опитвала изобщо в живота си.

Успех и да ви е сладко!

*Хубава идея е да поднасяте порциите сладолед в замразени предварително чашки или купички, защото бързо се отпуска и така бихте го запазили малко по-дълго твърд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: