gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Чери домати, мариновани с босилек

Чери домати, мариновани с босилек

Таня КирязоваТаня Кирязова
Новак
8471543
Чери домати, мариновани с босилек
Снимка: Таня Кирязова
1 / 3
08/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
265 мин.
"Доматче по доматче събираме аромата на лятото в бурканчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на мариновани чери домати започва с тяхното правилно изсушаване.

Добре измитите чери домати се подсушават с домакинска хартия, нарязват се на половинки и се подреждат една до друга в тава, застлана с хартия за печене.

Посолявате доматите и слагате в предварително загрята на 80 градуса фурна с вентилатор, като ги оставяте в нея да се сушат около 4 часа. Времето за сушене на доматите може да варира в зависимост от големината и сочността им, както и от самата фурна.

Към средата на сушенето трябва да обърнете доматите. Когато са готови, фурната се изключва, а доматите остават в нея, докато се охладят напълно.

Изсушените домати се редят плътно в бурканчета, като между тях се слага от нарязаните скилидки чесън и босилек. Бурканчетата се пълнят догоре със зехтин, затварят се и се съхраняват на хладно - най-добре на най-долния рафт на хладилника.

Зехтинът, в който са маринованите чери домати, поема от ароматите на продуктите и след това е чудесен за овкусяване на различни ястия, салати, сирене.

Рецептата е от блога my taste.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: