gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушлета (рибки) в сладко-кисел сос

Пукани люти чушлета (рибки) в сладко-кисел сос

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пукани люти чушлета (рибки) в сладко-кисел сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
10/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Всяко ястие става още по-апетитно, ако имате под ръка пукани люти чушлета в сладко-кисел сос"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 кг (рибки)
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • ябълков оцет - 1 литър
  • захар - 1 кг
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки и отстранете дръжките. Загрейте скарата и ги пукнете за кратко от двете страни.

Направете сиропа, като сипете оцета и захарта 1:1 в тенджера.

Когато заври изключете котлона и прибавете сол на вкус, опитвайте и определете по ваш вкус.

След като се охлади сиропа добавете ситно нарязания копър и чесъна, който е нарязан на едро.

Чушлетата редете в буркани по ваш избор, но без да се притискат. Колкото повече сладко-кисел сок има, толкова по-добре.

При отварянето на един буркан първо сокът изчезва, защото е невероятно вкусен. Затваряте с капачки и оставяте без да варите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: