Пълнен шаран с домати и лук

11/08/2019
"Пълненият шаран си е истинска класика, за която няма как да нямате поне една изпитана рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре почистения шаран. Осолете го от всички страни. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото и задушете лука. Прибавете почистените и нарязани моркови на колелца.

След като зеленчуците омекнат, добавете обелените и нарязани на парченца домати и гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Овкусете със сол, черен пипер и добавете захарта и червения пипер. Разбъркайте и добавете 1/2 ч.ч. топла вода. Добавете доматеното пюре. Разбъркайте до еднородност.

С готовата смес напълнете коремчето на шарана и остатъка изсипете в тавата за печене. Поръсете със ситно нарязан чесън.

Запечете шарана в загрята фурна.

След като повърхността му добие хрупкава коричка, внимателно го обърнете и запечете и от другата страна до златист загар. Поръсете със свеж магданоз.

Уникално вкусен пълнен шаран с домати и лук! Поднесете с подходяща напитка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар