Домашни наденички

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493442k
Домашни наденички1 / 2
14/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции15 бр.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 кг свински бут + 4 кг свински бекон
  • телешко месо - 4 кг
  • черва - около 15 метра
  • сол - 14 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • чубрица - 12 с.л.
  • кимион - 12 с.л.
  • черен пипер - 6 с.л.
  • червен пипер - 4 с.л. лют или сладък
  • червено вино - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото с машинка, омесете го хубаво с всички подправки и го оставете да престои за 1 денонощие.

Накиснете и измийте червата, след което ги нарежете през 30 см.

Напълнете ги със сместа с приставката на машинката за месо и усучете краищата им.

Завържете ги с канап и ги провесете на сенчесто, хладно и проветриво място да съхнат.

Съхнат около 20 дена, като първите 4 дена се заточват, за да се оформят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: