Пукани люти чушлета с моркови и олио

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
12/08/2019
"Правите толкова бурканчета от тези чушлета, че да ви стигнат за една година напред - страхотни са "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 134
  • Преглеждания за месеца6671
  • Преглеждания за седмицата1310
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг
  • моркови - 4 бр. големи
  • чесън - 1 глава
  • целина - по преценка
  • магданоз - по преценка
  • черен пипер - 5 бр. на буркан
  • бахар - 3 бр. на буркан
  • дафинов лист - 1 бр. на буркан
  • олио - 1 с.л. на буркан
  • сол - 1 ч.л. на буркан
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • оцет - 3 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и ги подсушаваме, без да махаме дръжките. Пукаме ги от всички страни за малко върху селска печка, слагаме в една тенджера и затваряме капака.

Взимаме измитите буркани (около 20 бр. средни с винтови капачки) и слагаме на дъното на всеки един буркан черен пипер, бахар, чесън, дафинов лист, целина и магданоз.

Добавяме още нарязани на колелца моркови и пълним с лютите пукани чушлета догоре, като се напълнят бурканите слагате сол, захар, олио и оцет до ръба на буркана.

Затваряте капака на всички буркани и прибирате в килера.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар