gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Нисковъглехидратна мусака

Нисковъглехидратна мусака

Румяна С.Румяна С.
Помощник Готвач
86522359423
Нисковъглехидратна мусака
Снимка: Румяна С.
1 / 6
14/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Преди ни плашеха с торбалан, а сега с въгрехидратите - затова за всички вас - вкусна нисковъглехидратна мусака"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите и ги задушаваме на тиган в малко зехтин. Избираме най-дълбокия ни тиган, поради многото съставки.

Добавяме каймата, разбъркваме често, докато не стане на трохи и смени цвета си.

Тиквичките предварително сме измили и нарязали на кубчета. Добавяме ги и тях към каймата и зеленчуците, разбъркваме.

Овкусяваме с подправките, разбъркваме.

Доматеното пюре добавяме накрая, преди да махнем тигана от котлона. Задушавали сме всичко около 15-20 минутки.

Изсипваме продуктите в подходяща тава, поръсваме малко сол отгоре и печем в преварително загрята фурна на 180 градуса в режим вентилатор за около 20 мин., като през това време разбъркваме два пъти.

Правим си заливката: разбиваме яйцата и добавяме кисело мляко, разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.

Добавяме заливката след 20 минути печене и печем още 10-тина с нея.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: