Бъркани яйца с шунка и гъби

15/08/2019
"С такава закуска може да ни събуждате всеки ден - много ги обичаме тези бъркани яйца "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо672
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. XL
  • гъби - 100 г печурки
  • шунка - 150 г или на вкус
  • чесън на прах - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • кашкавал - около 100 г за поръсване
  • магданоз - пресен, за поръсване
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, като ги обелите и леко зачистите с влажна кърпа. Нарежете ги на тънки филийки.

Шунката направете на малки парченца.

Загрейте маслото и олиото (може да ползвате и зехтин) на силен огън и запържете гъбите.

Те трябва да са на един пласт с малко разстояние между тях, а не на купчина.

Така ще станат златисти и сочни, ще се запечатат, без да пуснат сока си, и няма да плувнат във сос.

Добавете шунката и запържете и нея за кратко.

Чукнете и яйцата, посолете и овкусете със черен пипер и чесън на прах и разбъркайте бързо, за да се накъсат яйцата, да полепнат по другите продукти и всичко да се смеси добре.

Разпределете бъркани яйца с шунка и гъби в чинии, поръсете с настърган кашкавал и накълцан пресен магданоз и поднесете топло.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар