gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Панирани пипала от калмари

Панирани пипала от калмари

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2602k8641k3
Панирани пипала от калмари
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
17/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Защо ли казват на тези панирани пипала от калмари царе на бирените мезета"

Необходими Продукти

  • пипала от калмари - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първи измиваме хубаво пипалата от калмарите и слагаме в тенджера с вода да се варят.

Сваряваме ги за около 6-7 минути на среден огън. Прецеждаме водата, ако са големи парчетата, ги режем на малки или средни хапки или парчета и правим панировката.

В купа счупваме едно яйце, прибавяме още сол, бира и брашно, разбъркваме добре и правим като каша панировката, след което потапяме калмарите вътре в панитовката и пържим в гореща мазнина.

След като се изпържат панираните калмари, посоляваме малко.

Сервираме панираните пипала от калмари топли за бирено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: