Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печено овче сирене с мед

Печено овче сирене с мед

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Печено овче сирене с мед4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Една хапка е достатъчна, за да се влюбите в това уникално предястие"

Необходими Продукти

  • овче сирене - 300 г
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • моцарела - 1 бр.
  • листа от смокиня - 2 бр.
  • орехи - 2 с.л.
  • смокини - 4 бр.
  • масло - 2 ч.л.
  • черен сусам - за поръсване
  • мед - 2 с.л.
  • мащерка - стръкче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето е нарязано на по-дебели и еднакви по-големина плочки. Тавата за печене сме постлали с хартия за печене.

В нея подреждаме измитите и подсушени смокинови листа. Средиземноморският им специфичен аромат, който се пропива в сиренето е божествен.

Поръсваме ги със сусамовата мазнина и поставяме сиренето. Намазваме го с масло, поръсваме го с настъргана на едро моцарела стръкче мащерка и подреждаме резени смокинов плод.

Върху тях поръсваме натрошените на едро орехи.

Покриваме сирената с лист хартия и запичаме в силна фурна -220 градуса за 7-8 минути.

Знаем, че медът не търпи термична обработка, затова аз го прибавям в края на печенето.

От топлината на печеното сирене той се разлива блажено и овкусява предястието, като запазва хранителните си вещества.

Гарнираме със смокиня печеното овче сирене и поръсваме със запечен черен сусам за вкус и колорит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: