Патладжан с кайма по турски

Румяна С.Румяна С.Новак302045
17/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 322
  • Преглеждания за месеца569
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват добре и нарязват на кръгове по 1 см - 1.5 см.

Посолява се всяко едно парче и се оставят около 30 мин да излезе сокът от тях.

Лукът разделяме на две - едната част от него нарязваме на ситно и добавяме към каймата, а другата - на кубчета за соса.

Соса приготвяме, като нарязваме всички зеленчуци - домат, пипер, морков и 1/2 лук на малки кубчета и задушаваме в тиган за около 5-6 минутки.

Овкусяваме с подправките и добавяме доматеното пюре. Сосът ни е готов.

Вземаме си подходяща тава, намазваме с олио и нареждаме подсушените парчета патладжан, като между всяко парче слагаме каймичката, която сме объркали с лука и малко сол и черен пипер. И така редим, като залепваме с каймата парчетата патладжан.

Заливаме отгоре соса и слагаме патладжаните с доматен сос да се пече в предварително загряда фурна на 180 градуса за около 45-50 мин - до готовност.

По желание можем да поръсим патладжана с кайма по турски със зелен лук и ситно нарязан чесън, след като сме извадили от фурната.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартин
Мартин
18.08.2019 21:41
Много вкусно ястие, но сосът не ми достигна. Ще трябва повечко доматено пюре др път да сложа :)
1
0