gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначено руло с крем

Козуначено руло с крем

Козуначено руло с крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
19/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции10
"Дано сте на диета, дано сте на диета, дано сте на диета, за да може да изядем и вашето парче"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2.200 кг
  • мая - 90 г жива
  • сол - 20 г
  • краве масло - 200 г
  • олио - 250 г
  • захар - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 650 мл
  • лимонова есенция
  • за крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 125 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за намазане
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка част от прясното мляко, което е за тестото, разтворете маята. Изсипете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Сложете всички продукти за тестото. Замесете меко тесто.

Прехвърлете в голяма купа и завийте с памучна кърпа. Оставете на топло да втаса. Трябва да утрои обема си.

Направете ваниловия крем, като отделите 100 мл от прясното мляко и разтворите царевичното нишесте. Добавете и жълтъците. Разбийте с тел, като внимавате да не останат бучки.

В тенджера сложете останалото количество мляко заедно със захарта и ванилията на котлона. Изчакайте захарта да се разтопи, без да завира млякото, и махнете.

Сложете на тънка струя и при непрекъснато бъркане млякото с жълтъците. Върнете на котлона и варете на тих огън до желаната гъстота.

Махнете от котлона и прехвърлете яйчния крем в чиния. Завийте със стреч фолио плътно и оставете да изстине напълно.

Готовото тесто разточете на правоъгълник. Сложете крема в едната част по дължината и навийте на руло. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене, и оставете на топло да втаса за втори път.

Втасалото руло намажете с олиото, жълтъка и прясното мляко.

Поръсете козуначеното руло със захар и печете на 170 градуса около 30 минути.

Извадете козуначено руло с крем и оставете да изстине.

Източник: Ресторантски рецептурник

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: