Мерлуза в салса верде с миди

18/08/2019
"Когато всяка хапка носи наслада, значи имате късмета да хапвате от тази уханна мерлуза "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от костици, измийте и подсушете.

Може да сготвите цяло голямо филе или да разделите на две от по 200 грама.

Загрейте зехтина и запържете на умерен огън чесъна, нарязан на филийки.

Сипете брашното и разбъркайте да се позапържи за кратко, след това налейте бялото вино и бъркайте.

Добавете мидите, сложете и рибата с кожата надолу, сол, черен пипер и половината ситно скълцан магданоз.

Налейте отгоре бульона, топъл, или вода. Бъркайте или движете съда, като го разклащате, но внимавайте да не раздробите мерлузата, защото е много крехка.

Когато сосчето се сгъсти, мидите се отворят, а рибата стане млечно бяла и изгуби прозрачния си оттенък, ястието е завършено. Става бързо, защото на мидите им трябват 2-3 минутки, но зависи и от големината им, а бялата риба се сготвя за приблизително същото време.

Ако филетата са доста дебели и прецените, че все още не е готова, хубаво е да извадите мидите, за да не изсъхват, и да ги прибавите отново преди поднасяне.

Поръсете готовата мерлуза в салса верде с миди с останалия магданоз и поднесете топло.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар