gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Болонезе - оригинал

Спагети Болонезе - оригинал

ИнаИна
Новак
11847
Спагети Болонезе - оригинал1 / 12
16/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Да вдигнат ръка всички почитатели на италианската кухня"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • кайма - 500 г
  • домати - 690 г пасирани
  • целина - едно стебло, около 7 см. дълго
  • моркови - 1 среден на големина
  • лук - 1 глава
  • морска сол - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете до златисто лука и добавете нарязаните ситно целина и моркови. Запържете и тях и добавете каймата. След като и тя се запържи, като добре сте я бъркали, прибавете доматите заедно с водата. Бъркайте и овкусете със сол, захар. Оставете да ври.

Пуснете спагетите в обилно количество вряща подсолена с морската сол вода и ги сварете според указанията на опаковката.

Отцедете спагетите, разпределете ги в чинии, отгоре сложете от соса Болонезе и украсете с малко босилек.

Сервирате готовите спагети Болонезе се и се пожелава: Бан Апетито!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
48
34
20
10
Дай твоята оценка: