gotvach.bg»Рецепти»Риба»Черноморски паламуд на скара

Черноморски паламуд на скара

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46105587
Черноморски паламуд на скара1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Загрейте скарата и изстудете бирата, идваме!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 2 кг черноморски
  • морска сол - за осоляване
  • черен пипер - смлян на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер и лимонов сок.

Парчетата паламуд престояват на студено 15-20 минути. От соевия сос, червения пипер, олиото и чесъна правим смес, в която потапяме парчетата риба за 30 минути.

Преобръщаме парчетата няколко пъти. Отцеждаме от маринатата и печем на предварително загрята скара.

Сервираме със салата според сезона и питие по избор.

Черноморският паламуд на скара е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: