Телешко с ориз и гъби

ГабриелаГабриелаЧирак20295
20/08/2019
"Изпитана и много сполучлива рецепта за телешко месо, която с удоволствие споделяме с вас приятели "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 010
  • Преглеждания за месеца278
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • растително масло - 2 с.л.
  • телешко месо - 1 кг без кости
  • гъби - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • басмати ориз - 1 ч.ч. или обикновен дългозърнест
  • телешки бульон - 2 ч.ч.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.л. тъмно сусамово или растително масло
  • лук - 1 глава
  • бял пипер
  • черен пипер
  • сол
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на тънки ленти, гъбите на дребно, скилидките чесън и лука на ситно.

Сварете ориза.

След това загрейте растителното масло в тиган на средно силен огън и добавете телешкото месо. Разбърквайте от време на време, докато покафенее до готовност.

Успоредно с това сложете лука и чесъна да се запържат до златисто в друг тиган. Добавете гъбите и разбърквайте често, докато гъбите не станат готови. Овкусете.

Смесете в бульона соса Уорчестър, сусамовото олио и белия пипер.

Загрейте до кипване и намалете силата на котлона. Сложете телешкото и гъбите при бульона и оставете да покъкри до 15 мин с капак върху тиганчето.

Може и без да го разбърквате яхнията.

*Ако желаете, може да сложите и ориза при телешкото и гъбите или да си го слагате отделно.

Аз лично предпочитам отделно това телешко с ориз и гъби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар