Моята сполучлива гръцка баница с крем

21/08/2019
"Предупреждаваме - не е за хора със слаби сърца и дами на диета - неустоимо вкусна гръцка баница с крем "
Приготвяне30 мин.
Готвене38 мин.
Общо68 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 221
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе крема, като загреете млякото със захарта и коричките от цитрусите. С върха на остър нож извадете семенцата от ванилията и също пуснете в млякото.

Когато е достатъчно горещо, но не е завряло все още, дръпнете от огъня и налейте при него на тънка струйка жълтъците, разбити с нишестето, и още мъничко мляко за разреждане, за да не е прекалено гъста сместа.

2. Върнете на котлона и бъркайте 8 минути при ниска температура, докато кремът се сгъсти. Тогава премахнете цитрусовите кори.

3. Намазнете с разтопено масло кръгла тава с размери 28 см диаметър и откопчаващо дъно.

Положете една кора, така че да прилепне по дъното и стените и крайчетата и да стърчат извън тавата. Намажете с масло и положете следваща кора, като кръстосвате с предишната и също намажете с масло. Така подредете половината от корите за баница. В дупката по средата излейте кремчето и го разпределете равномерно.

Върху ваниловия крем подредете и останалите кори на същия принцип.

4. Всички стърчащи излизащи от тавата краища прегънете навътре и намажете отгоре с останалото масло.

5. Изпечете баницата в загрята на 180 градуса за около 30 минути или до хубав златист загар.

Оставете гръцката баница да изстине и намажете с мед и поръсете със ситно накълцания шамфъстък. Ако е суров, го запечете предварително на сух тиган.

Да ви е сладко с тази уникална и сполучлива гръцка баница с крем!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар