gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Запечен миш-маш на фурна

Запечен миш-маш на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k19
Запечен миш-маш на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
21/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Без пържене, без мазнини - любимият миш-маш, но в един много по-лесен и здравословен вариант на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте олиото в тавичка.

Нарежете доматите, чесъна и почистените чушки на резени, посолете и поръсете с ригана, босилека и сол на вкус, разбъркайте внимателно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и запичате зеленчука за около 20 минути.

Извадете тавата и поръсете равномерно с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Върху тях чукнете яйцата едно по едно равномерно разпределени за вашия миш-маш на фурна.

Поръсете яйцата с малко черен пипер на вкус и върнете тавата в фурната, запичате миш-маша до стегнат белтък и рохък жълтък.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: