Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Тиган»Ориз на тиган с пиле и зеленчуци

Ориз на тиган с пиле и зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Ориз на тиган с пиле и зеленчуци
Снимка: Зори
2 / 4
23/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вадете големия тиган, че всички ще искат да опитат най-вкусните пилешки бутчета на света"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. парти
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лук - 1/2 глава, ситно нарязана
  • моркови - 1/2 к.ч., нарязани на кубчета
  • грах - 1 к.ч. замразен
  • печурки - 1/2 к.ч., нарязани на ситно
  • червени чушки - 1/2 к.ч., нарязани на кубчета
  • царевица - 1/2 к.ч. замразена
  • пилешки бульон - 2 к.ч.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • подправки - на вкус (сол, черен пипер, кимион)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и подсушават. С помощта на дървено шишче се надупчват на колкото е възможно повече места.

Прехвърлят се в купа и се поръсват със съвсем малко сол (може и без нея, тъй като соевият сос е достатъчно солен), прясно смлян черен пипер и кимион на вкус. Накрая се поливат със соевия сос, разбъркват се и покрити се прибират поне за час в хладилника, за да се овкусят.

В дълбок тиган с незалепващо покритие пилешките бутчета се запържват в олиото много хубаво до златисто от всички страни. След това котлонът се намалява и тиганът се захлупва, докато пилешкото стане напълно сготвено.

Готовите бутчета се изваждат от тигана и в същата мазнина се запържват лукът и морковите, постепенно се добавят чушките, грахът, царевицата и печурките.

Тиганът се захлупва, като зеленчуците се разбъркват от време на време.

След като се позадушат зеленчуците, се добавя измития ориз и се налива горещият пилешки бульон.

Разбърква се периодично, докато оризът стане напълно сготвен.

По желание при сервиране може да обезкостите бутчетата, аз предпочетох да ги сервирам цели върху зеленчуците с ориз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: