Домашна торта

17/06/2013
Веселина
отВеселинаНовак71
"Внимание! Следващата рецепта не се препоръчва за хора със слаби сърца "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции14
  • Преглеждания общо53 058
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и киселото мляко, след това сухите съставки и разбъркайте до гладко кексово тесто. Разделете на три части и изпечете в кръгла форма, на дъното на която сте сложили хартия за печене.

Сложете млякото да заври, добавете внимателно жълтъците и бъркайте. Прибавете захарта и брашното постепенно, като бъркате непрекъснато да сгъстяване. Сглобете блатовете, като обилно намажете с крем и оставете да изстине. Разбийте сметаната и намажете тортата.

За бишкотите:
Разбийте яйцата с пудрата захар и добавете брашното, като разбърквате. В тава с хартия за печене с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/.

Изпечете ги внимателно без да почерняват. Готовите кръгчетата разрежете на половинки и налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите тортата. За да я завършите, полейте с разтопен шоколад на водна баня.подобни рецепти тук

5 12
4 5
3 2
2 0
1 0

Коментари (1)

пончо
пончо
06.02.2014 23:05
14 яйца? не е ли множко?
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв