Пълнено цяло пиле на фурна

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Готвач
143341347230
Пълнено цяло пиле на фурна
Снимка: ЖГеоргиева
1 / 3
23/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
"А днешната лекция е на тема Как да приготвим перфектното пълнено цяло пиле на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се подсушава. Отърква се хубаво с подправки. Маслото се напъхва под кожата, за да няма вкус на загоряло.

Нарежете лимоните и лайма, обелете чесъна и джинджифила и напълнете. Допълнете с нахут, колкото поеме. Завържете крачетата, за да се притвори отворчето и плънката не пада.

Нарежете морковите. Ако има място може да пъхнете някое морковче в пилето.

Пилето се пече в подходящ съд от йенско стъкло под капак с малко водичка.

След час капакът се маха като е хубаво през 10 минути да се полива със сосче.

Пече се докато придобие хрупкава златиста коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: