Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Моите сполучливи пълнени чушки

Моите сполучливи пълнени чушки

ГеновеваГеновева
Готвач
1389891k8702
Моите сполучливи пълнени чушки
Снимка: Геновева
1 / 2
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Стъпка по стъпка ще приготвим заедно най-вкусните пълнени чушки със сосче, че и рецептата ще си запишете след това"

Необходими Продукти

  • чушки - 18 бр. шарени
  • кайма - 200 г смес
  • ориз - 300 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, изтърбушват и надупчват с нож, всяка една на 2-3 места. Подреждат се в тава и се оставят на страни. Лука го белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Моркова и 1 зелена и 1 червена чушка също ги почистваме, измиваме и режем на кубчета.

В тиган сипваме около 5 с.л. олио и запържваме първо лука в нея. След това добавяме моркова и чушките. Запържваме за около 2 минути и добавяме измитият и почистен ориз към тях.

Разбъркваме и добавяме 1 ч.ч. вода. Оставяме да поври, докато водата се изпари. След което добавяме каймата, разбъркваме, така че да може да се смеси заедно с ориза. Махаме от котлона и добавяме 1 домат, обелен и нарязан на дребно, и магданоз - също нарязан на ситно.

Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица и разбъркваме добре. С помощта на малка лъжичка пълним чушките с така приготвената смес и ги потапяме в брашно преди да ги поставим в тавата обратно.

След като сме напълнили чушките ги поливаме отгоре с олио, нарязваме другия домат на парчета отгоре и пълним тавичката с вода, така че да се покрият чушките. Печем в загрята фурна, като се запекът чушките от едната страна ги обръщаме да се запекът и от другата.

Накрая си приготвяме заливка, като разбием в дълбока купа 3 яйца и 1/2 кофичка кисело мляко. С така разбитата смес заливаме чушките отгоре и връщаме обратно във фурната, докато се запече заливката. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: