Мармалад от праскови на фурна

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
25/08/2019
"Ама моля ви се, какви са тези неща - мармаладът се маже на филийка, а не така - с лъжицата и директно в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 222
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • праскови - 3 кг добре узрели
  • захар - 1 кг
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете прасковите от костилките и ги обелете, смелете ги в блендер или месомелачка.

Сипете смления плод в тава и добавете захарта и лимоновия сок, разбъркайте добре.

Поставете тавата в фурната и я включете на 180 градуса, печете до желаната гъстота, като периодично разбърквате.

Имайте предвид, че когато мармаладът изстине, той ще се сгъсти повече!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар