gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал

Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4584k3k1k5
Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"Хайде сега, кой ще погледне някакви си сандвичи, когато във фурната се пекат бързи питки с шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката и кашкавала на дребни кубчета.

Пресейте брашното с бакпулвера. В купа сложете киселото мляко и содата. Разбъркайте, докато шупне.

Прибавете 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питките). Добавете олиото и солта. Разбъркайте всичко добре. Започнете да добавяте по малко от брашното. Щом стане трудно за бъркане, прибавете нарязаните шунка и кашкавал.

Доомесете с останалото брашно, докато спре да лепне. Ако е необходимо добавете още съвсем малко брашно.

Готовото тесто разделете на 10 равни части. Оформете на питки и ги наредете върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете за 15 минути и след това намажете със заделения жълтък, смесен с 1 ч.л. вода.

Печете питките в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути, докато добият приятен загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: