Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочно пилешко филе в бекон

Сочно пилешко филе в бекон

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Сочно пилешко филе в бекон
Снимка: Габриела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Беконът е задължителен, защото именно заради него пилешкото филе става толкова сочно"

Необходими Продукти

  • За маринатата
  • портокали - 2 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За пилешкото
  • пилешко филе - 500 г
  • бекон - 150 - 200 г
  • моцарела - 2
  • кисели краставички
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си правим маринатата. За целта разтапяме меда на водна баня и го слагаме в отделна купичка.

След това изцеждаме внимателно портокалите и лимона. Слагаме ги в купичката с меда. Прибавяме си горчицата, зехтина и соевия сос (може да си сложите и повече соев сос, но имайте предвид, че е само за любители на доста соленото). Добавяме си солта и черния пипер на вкус.

Пилешкото филе се измива много много добре и се поставя в купичката с маринатата. Добре смесете всичко.

Оставете да престои минимум два часа и след това може да го сготвите.

След като минат двата часа, изваждаме пилешкото филе и го режем през средата на две, така че да стане малко по-тънък пласт с месо.

Нарязваме си моцарелата и киселите краставички на ситно, а кашкавала настъргваме.

Върху половинките от пилешкото филе започваме да слагаме всички нарязани продукти и кашкавала. Оформяме рулца. Слагаме парченцата бекон, така че да се застъпят, и ги увиваме около месото. Може да си помогнете с клечки за зъби, ако имате нужда.

Печете сочното пилешко филе в бекон в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: