gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сом на скара

Сом на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494213k
Сом на скара1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Крехък и много апетитен сом на скара, поднесе с вкусна гарнитура и зарадвайте небцето си"

Необходими Продукти

  • сом - 4 големи котлета
  • соев сос - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол - на око
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата сом поръсете със сол и прясно смлян черен пипер.

Полейте ги със сместа от соев сок и балсамов оцет и ги оставете в купа за 15 минути в хладилник, като ги обърнете на 2-3 пъти.

Загрейте скарата и намазнете ребрата, за да не залепва рибата.

Метнете парчетата сом на скарата и запечете от всяка страна, докато се получи апетитен загар.

Сомът на скара е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: