Панирани миди на шишче

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
490
6k
1k
1k
3
27/08/2019
"Търсим доброволец, който да седи до печката и да пържи мидите, ние ще отговаряме за изяждането им "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 345
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две.

В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце. Белтъкa разбийте с щипка сол за 3-4 мин.

Към жълтъка прибавете 2 равни с.л. брашно, бирата и щипка сол. Разбийте с кухненска тел до получаване на гъста каша. Прибавете разбития белтък и хомогенизирайте добре продуктите.

Загрейте олио. Потопете шипчетата в панировката и изпържете до златисто.

Извадете панираните миди върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Счукайте на едро кедровите ядки. Добавете ги в киселото мляко. Овкусете със сол, пресована скилидка чесън и 3 с.л. лимонов сок.

Поднесете панираните миди на шишче топли с купичка млечно-чеснов сос!

Да ви е сладко!

Източник на рецепта италианското кулинарно списание La cucina italiana!

Бамбукова дъска Зебра - 30см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска Зебра - 30см
6.50 лв.
Виж ››

Бамбукова дъска, върху която може да режете всякакви продукти, необходими за вашето ястие. Не абсорбира миризмите от храната. Удобна за употреба, почистване и съхранение. Бамбуковата дъска се предлага в интересен дизайн зебра. Изработена от висококачествен бамбук, благодарение на който ще ви служи дълго време.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар