Панирани миди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227167
27/08/2019
"Търсим доброволец, който да седи до печката и да пържи мидите, ние ще отговаряме за изяждането им "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две.

В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце. Белтъкa разбийте с щипка сол за 3-4 мин.

Към жълтъка прибавете 2 равни с.л. брашно, бирата и щипка сол. Разбийте с кухненска тел до получаване на гъста каша. Прибавете разбития белтък и хомогенизирайте добре продуктите.

Загрейте олио. Потопете шипчетата в панировката и изпържете до златисто.

Извадете панираните миди върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Счукайте на едро кедровите ядки. Добавете ги в киселото мляко. Овкусете със сол, пресована скилидка чесън и 3 с.л. лимонов сок.

Поднесете панираните миди топли с купичка млечно-чеснов сос!

Да ви е сладко!

Източник на рецепта италианското кулинарно списание La cucina italiana!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар