Ангелска чорбица

Ангелска чорбица
Снимка: Мария Георгиева
2 / 3
30/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • чесън - 3 - 4 склидки
  • черен пипер - 7 - 10 зърна
  • сирене - 100 г бяло саламурено
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в тенджера около 1 литър вода.

Преди да е завряла, слагаме зехтина, солта, скилидките чесън и черния пипер, за да се овкуси.

Когато заври добре, прибавяме картофите, обелени и нарязани на ситни кубчета, и оставяме картофената супа да ври, докато започнат да омекват картофите.

Когато омекнат, прибавяме натрошеното сирене и оставяме да ври още 10-на минути.

Преди да свалим от огъня, застройваме чорбата със заквасената сметана.

По желание към ангелската чорбица можете да прибавите и крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: