Яхния от замразен грах

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
30/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца465
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото заедно с 1 с.л. вода задушете ситно нарязаните лук и морков.

Прибавете обелените и нарязани на ситно домати и граха, варите до изпаряване на течността.

Добавете брашното, червения пипер и чесъна, нарязан на колелца, налейте малко гореща вода.

Посолете яхнията на вкус и варите за около още 10 минути.

Поръсете яхнията с грах със ситно нарязания копър (може и сух), прибавете кубчето масло и разбъркайте.

Отстранете яхнията от огъня и оставете за 10 минути под капак, за да се задуши.

Сервирайте с кисело мляко или счукан с оцет и сол чесън.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар