gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с ориз и заливка

Пиле с ориз и заливка

Пиле с ориз и заливка1 / 2
31/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и сварява в подсолена вода, обезкостява се и се реже на на порции.

В дълбок тиган загряваме олиото и маслото и задушаваме нарязания лук добавяме от пилешкият бульон.

След което прибавяме ориза и стафидите. Подправяме с червен пипер, джоджен, черен пипер и сол.

Когато оризът е полуготов, прехвърляме сместа в тава и прибавяме месото. Доливаме един черпак от бульона.

Фурната е загрята на 180 градуса.

Разбиваме яйцата, киселото мляко и настърганият кашкавал за нашето пиле с ориз и заливка.

Заливаме пилето с ориз и връщаме за 20 минути до получаването на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: