gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр с праскови и сини сливи

Конфитюр с праскови и сини сливи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7232k2
Конфитюр с праскови и сини сливи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
01/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Лятото е времето на сладките целувки, веселите приключения и този конфитюр с праскови и сини сливи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени от костилките праскови и сливи се режат на парченца.

Слагат се в голяма тенджера, сипва се захарта и се добавя канелата.

Разбърква се и се слага на котлона.

Щом заври, котлонът се намалява на по-слаба степен. Бърка се периодично, пяната, която се образува по време на варенето, се отстранява.

Когато се сгъсти, се сипва лимонената киселина и конфитюрът се отстранява от котлона.

Конфитюрът с праскови и сини сливи се сипва в бурканчета.

Бурканчетата се стерилизират 5 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: