gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Желета»Желиран сладкиш с праскови

Желиран сладкиш с праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494363k
Желиран сладкиш с праскови1 / 2
22/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страхотна идея - желиран сладкиш със сметана - да си оближеш пръстите направо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете цялото пакетче желатин в студена вода и го оставете да отлежи 30 минути.

Измиваме прасковите и ги разделяме на две половини. Първата обелваме, обезкостяваме и пюрираме.

На тих огън нагряваме желатина. Към него прибавяме ликьора и хубаво си разбъркваме. При непрекъснато бъркане добавяме и пюрираните праскови.

Сваляме от огъня. Разбиваме сметаната с пудрата захар и ги добавяме към прасковите с желатин.

Изсипваме сместа в подходящ съд (напр. форма за торта) и прибираме за 4-5 часа в хладилник за да стегне.

Изваждаме сладкиша от хладилника и украсяваме с останалата половина праскови, които сме нарязали на резенчета.

Довършваме украсата с малко шприцовани сметанови розички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка: