Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар с млечен сос

Салата Цезар с млечен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салата Цезар с млечен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
03/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Първо император, после салата, а сега и с млечен сос - истинска еволюция на храната"

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 1/2 глава
  • пилешко филе - 150 - 160 г сварено
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1/4 глава, сладък, салатен (по желание)
  • зехтин - 4 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
  • маслини - по желнание
  • крутони - от 1 филия хляб
  • Млечен сос
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх, кремообразно, гъсто
  • лимони - 1/2 сочен
  • майонеза - 3 - 4 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л. или на вкус
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класическата салата Цезар е една от най-любимите и познати салати в цял свят.

За съжаление има хора, които не могат да я консумират в оригиналния вариант заради соса ѝ, в който се съдържа аншоа и сурово яйце, а на някои това не се нрави.

В тази рецепта ви предлагам един лек и семпъл млечен сос, с който да поднесете вашата салата Цезар и да ви е не по-малко вкусно.

За него смесете хубаво, гъсто и кремообразно кисело мляко с майонеза, сос Уорчестър, сушен магданоз, малко сол и прясно изцеден лимонов сок. Може да се добави и чесън на прах. Гъстотата на соса ще зависи от количеството на лимоновия сок, което ще сложите.

В купа накъсайте на едро Айсберга - измит и добре отцеден. Нарежете домат и малко лук по желание. Овкусете всичко това със зехтин и сол.

Нарежете на парченца свареното пилешко филе и разпределете върху салатата заедно с крутоните (за да ги приготвите, само нарежете на кубчета филия хляб, оваляйте в зехтин и запечете в тиган или фурна за кратко).

Залейте салатата със млечният сос, сложете маслинки по желание и поднесете.

Също така е подходящо да се добави и пармезан или друго твърдо зряло, ароматно сирене.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: