Начин на приготвяне
Класическата салата Цезар е една от най-любимите и познати салати в цял свят.
За съжаление има хора, които не могат да я консумират в оригиналния вариант заради соса ѝ, в който се съдържа аншоа и сурово яйце, а на някои това не се нрави.
В тази рецепта ви предлагам един лек и семпъл млечен сос, с който да поднесете вашата салата Цезар и да ви е не по-малко вкусно.
За него смесете хубаво, гъсто и кремообразно кисело мляко с майонеза, сос Уорчестър, сушен магданоз, малко сол и прясно изцеден лимонов сок. Може да се добави и чесън на прах. Гъстотата на соса ще зависи от количеството на лимоновия сок, което ще сложите.
В купа накъсайте на едро Айсберга - измит и добре отцеден. Нарежете домат и малко лук по желание. Овкусете всичко това със зехтин и сол.
Нарежете на парченца свареното пилешко филе и разпределете върху салатата заедно с крутоните (за да ги приготвите, само нарежете на кубчета филия хляб, оваляйте в зехтин и запечете в тиган или фурна за кратко).
Залейте салатата Цезар със млечният сос, сложете маслинки по желание и поднесете.
Също така е подходящо да се добави и пармезан или друго твърдо зряло, ароматно сирене.
Добър апетит!
Опитайте и другите ни рецепти за салата Цезар или разберете как се прави перфектния сос Цезар.