Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Картофена пица с гъби, шунка и моцарела

Картофена пица с гъби, шунка и моцарела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Картофена пица с гъби, шунка и моцарела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
04/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Пиците винаги ли са били толкова вкусни или тайната е в сочния картофен блат?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • брашно - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • пармезан - 80 г
  • масло - 50 гр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • черен пипер - щипка
  • индийско орехче - щипка
  • за гарниране
  • моцарела - 1 бр. от 125 г
  • шунка - 100 г
  • гъби - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки парчета картофите. Сварете ги в подсолена вода. Прецедете и веднага пюрирайте.

Към сместа прибавете настъргания пармезан, брашното, едно яйце, един жълтък, излейте прясното мляко и разтопеното краве масло. Овкусете с щипка черен пипер и настъргано индийско орехче.

Хомогенизирайте добре продуктите. Подмажете с краве масло тава (28 см.) и посипете обилно с галета.

Изсипете картофената смес. Подравнете и изпечете блата за 25-30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Нарежете гъбите на филийки. Задушете ги за няклко мин. в краве масло. Нарежете шунката на кубчета. Накъсайте моцарелата. Извадете тавата от фурната.

Гарнирайте пицата с парчета моцарела, кубчета шунка и филийки гъби. Върнете отново във фурната само докато се разтопи моцарелата.

Сервирайте картофената пица с гъби, шунка и моцарела топла!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: