Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от зелен боб и печено пуешко

Салата от зелен боб и печено пуешко

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Салата от зелен боб и печено пуешко
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
06/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Спечелихте ни - салата, в която има и пуешко месце си е точно това, от което имаме нужда"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 400 г
  • пуешки пържоли - 300 г от гърдите
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - щедра щипка
  • лимони - 1 бр. био
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и сварете е подсолена вода зеления боб до омекване. Прецедете го и сложете в купа.

На грил тиган изпечете пуешките пържоли. Не овкусявайте месото преди печенето Нарежете пържолите на жулиени.

Прибавете месото към зеления боб. Поръсете салатата със ситно нарязан магданоз, счукана скилидка чесън.

Овкусете със струйка зехтин, сока и настърганата кора на един био лимон. Поръсете с щипка черен пипер. Объркайте добре всички продукти.

Поднесете салатата със зелен боб и печено пуешко като лек обяд или вечеря.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: