Чеснова питка с магданоз и кашкавал
Pogača sa belim lukom, peršunom i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Чеснова питка с магданоз и кашкавал

Чеснова питка с магданоз и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4764k3k2k5
Чеснова питка с магданоз и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
08/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"А хапвал ли си изобщо вкусна питка, ако не си опитвал от тази чеснова питка с магданоз и кашкавал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Прибавете към него солта и разбъркайте.

В 100 мл от млякото (леко затоплено) разтворете маята, захарта и 2 с.л. брашно. Оставете на топло за 10-15 минути, докато маята се активира.

Разбийте яйцата.

Прибавете към брашното всички продукти за тестото и замесете меко тесто. Към края на месенето добавете мекото масло.

Покрийте го с кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Застелете тава с хартия за печене. Преместете тестото в тавата и го разстелете с набрашнени ръце.

С нож за пица направете разрези.

В купа смесете меко масло (30 г), 1 яйце и предварително нарязани на ситно магданоз и чесън. Добавете щипка сол и разбъркайте всичко.

С тази смес намажете питката.

Нарежете кашкавала на ленти и ги наредете в разрезите.

Печете чесновата питка в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути, до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: