Скумрия на фурна със зелен фасул, лук и домати

12/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита и почистена риба се наряза на едри порции или шайби. Поръсва се със сол и малко черен пипер.

Нарязва се ситно лук, моркови на полумесеци, зелен фасул на парчета. В тиган със загрято олио запържваме лук, моркови и зелен фасул, поръсени със сол.

Когато омекнат, добавяме домати, захар 1 с.л. равна, сол, дафинов лист, наливаме 150 мл вода и оставяме да поври тихо за кратко.

Прехвърля се зеленчуковата смес в тава, поръсваме с риган и магданоз.

Рибата се овалва в брашно и се изтупва излишното.

Нарежда се отгоре, половината да потъне в доматената смес.

Печем в загрята фурна 180°C около 20 минути.

Изважда се и с четка се намазваме рибата с олио, връщаме и запичаме още 20 минути или до хрупкава и златиста коричка.

Много вкусна комбинация!

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар