Леко пикантни чушлета за зимата

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
12/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 705
  • Преглеждания за месеца7704
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг (шипки)
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • ябълков оцет - 800 мл
  • захар - 800 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите чушлета и с отстранени дръжки сложете на котлона върху скаричка от парти грил или подобна.

Може да ги опукате и на грил тиган или електрическа скара.

В малка тенджера загрейте маринатата, като смесите оцета и захарта, черния пипер и сол на вкус.

Оставете да се охлади, а през това време обелете и нарежете чесъна, наситнете и магданоза.

Сложете от чушките в буркани, без да ги притискате, до половината и налейте от сиропа, допълнете със чушки и отново сироп.

Прави се с цел да не остава чесънът и магданозът от горе, а да има навсякъде.

Затваряте с капачки (винтови) и прибирате, без да варите, мариновани люти чушки в буркани.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар