Леко пикантни чушлета за зимата
Pikantne papričice za zimuСлегка пикантные перчики на зиму
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Леко пикантни чушлета за зимата

Леко пикантни чушлета за зимата

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Леко пикантни чушлета за зимата
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
12/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Леко пикантни чушлета, които хапваме не само през зимата, а през всички сезони - пристрастяващо вкусни са"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 кг (шипки)
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • ябълков оцет - 800 мл
  • захар - 800 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите чушлета и с отстранени дръжки сложете на котлона върху скаричка от парти грил или подобна.

Може да ги опукате и на грил тиган или електрическа скара.

В малка тенджера загрейте маринатата, като смесите оцета и захарта, черния пипер и сол на вкус.

Оставете да се охлади, а през това време обелете и нарежете чесъна, наситнете и магданоза.

Сложете от чушките в буркани, без да ги притискате, до половината и налейте от сиропа, допълнете със чушки и отново сироп.

Прави се с цел да не остава чесънът и магданозът от горе, а да има навсякъде.

Затваряте с капачки (винтови) и прибирате, без да варите, мариновани люти чушки в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: